dinsdag 9 juni 2009

Nieuws van ons Optimisten team!


Sinds dit jaar steunen wij 2 optimistenzeilers; Jurre en Arne. Regelmatig zullen zij hun belevingen via dit blog met jullie delen.


Hier een verslag van de wedstrijden op het Zuidlaardermeer:

Hallo iedereen ik ben Jurre,
Op 6 en 7 juni hadden wij wedstrijden in het zuidlaardermeer, die horen bij de combi reeks. Dat zijn 4 regionale wedstrijdweekenden
waar je in de C leert wedstrijdzeilen en in de A (waar ik zit) echt met wind vaart dus met draaiing (schrijf ik het goed xD).
Bij mij ging het de eerste dag goed. Ik heb toen een 4-9-3 gevaren.
Toen ik aankwam zag ik dat Romeo, een vriendje van mij, een splash had gekocht.
Het woei ongeveer bft 4-5, niet zo hard. De laatste start was erg goed. Dus aan de goede kant van de startlijn en als eerste weg.
Romeo vond het erg leuk ondanks dat hij sinds vorig jaar niet had gehangen dus zijn ‘hangspieren’ deden het niet goed. Hij is maar 3 keer omgegaan. Hij voer die dag 13-11-11.
Op zondag ging het minder goed, het woei niet echt en het was heel erg vlagerig en het was ook veel geluk varen.
De eerste wedstrijd voer ik een 8 :-( en de 2de voer ik een 6.
Het laatste rak haalde ik nog een stuk of 4 mensen in, erg goed maar jammer van die 6.
Romeo voer door het lichte weer erg goed en had een 1-3 gevaren.
Laterzz Jurre

Dit weekend waren de eerste wedstrijden van combi Noord. Ik deed voor het eerst mee in de A klasse, de hoogste klasse. Er waren 14 boten in de A. Ik vond de wind de eerste dag lekker, de tweede dag iets minder, het was jammer dat je met minder wind minder hard ging.
Het starten ging echt super goed. Een paar keer ging ik als één van de eersten weg. Ik heb 5-4-9-6-5. gevaren, met één aftrekwedstrijd kwam ik op 20 punten. Gelukkig was dat nog net genoeg voor de 5e plaats en won ik dus een beker! Ik heb mijn broer geklopt deze keer, daar was ik wel trots op!

Groeten Arne.








Volgers